De Zeeuwse Kust is een Holland Topcamping

Zoek en boek

Cultuur

Culturele tips

Naast de zee en uitgestrekte zandstranden heeft Zeeland zo veel meer te bieden; ook op het gebied van cultuur! Karakteristieke stadjes en dorpjes liggen hier scholen tussen prachtige natuurgebieden en bosrijke badplaatsen.

Bruisend Renesse is één van de populairste Zeeuwse badplaatsen. Voor prachtige stranden en duingebieden in combinatie met vele horecagelegenheden en een levendig uitgaansleven is Renesse the place to be! Het grote aanbod activiteiten, de zomerse week- en nachtmarkten zijn een trekpleister voor zowel bewoners als toeristen. Renesse en haar stranden zijn jaarlijks het toneel van vele evenementen zoals Concert at Sea, Festival aan Zee, het “straô-rieën” en de Fjoertoer.

Monumentenstad Zierikzee daar is het goed vertoeven. Wie van geschiedenis houdt zit hier helemaal goed. De stad telt maar liefst 568 monumenten! Naast de haven is Zierikzee vele prachtige gebouwen, oude stadspoorten en musea rijk. De Sint Lievensmonstertoren oftewel de Dikke toren is het meest opvallende monument van Zierikzee. Met 62 meter is het de hoogste toren in Zierikzee.

Historisch Middelburg misschien wel één van de mooiste plaatsen van Zeeland. Zowel jong als oud vermaken zich hier door het grote aanbod aan winkels, horecagelegenheden en diverse evenementen.  Met het Zeeuwse museum en de ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad, waaronder de 89 meter hoge abdijtoren de Lange Jan, is hier altijd wat te beleven!

Het streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg ligt aan de rand van het pittoreske ringdorp Dreischor. Tijdens een bezoek krijg je een beeld van het boerenleven van begin vorige eeuw tot aan de jaren vijftig. Het museum bestaat uit een compleet ingerichte boerenwoning en een verzameling oude landbouwwerktuigen en ambachtelijk gereedschap. Breng ook eens een bezoek aan een van de grootste wijngaarden van Nederland, Wijnhoeve De Kleine Schorre! De authentieke schuur uit 1735 is een van de oudste schuren van Dreischor en dient tegenwoordig als proeflokaal.

Het Watersnoodmuseum hier krijg je een beeld van wat er in de periode tijdens en na de Watersnoodramp in 1953 gebeurd is. Het museum is gevestigd in het Krekengebied van Ouwerkerk op de plek waar het laatste gat in de dijken gesloten is. De vier cassions waaruit het Watersnoodmuseum bestaat hebben elk een eigen thema, gericht op herinneren, leren en vooruitkijken. Een audiotour neemt je mee terug in de tijd.                   

                       

                                                                                                                           

volg ons via
X