Zoek en boek

Cultuur

Culturele tips

Strandpark De Zeeuwse Kust ligt op een prachtige locatie, aan de voet van de duinen van Renesse op het mooie Schouwen Duiveland in Zeeland. Naast het genieten van de zon op het strand heeft Schouwen Duiveland veel meer te bieden; ook op het gebied van cultuur! 
Beleef het mee en ervaar een echte Zeeland vakantie bij Strandpark De Zeeuwse Kust!

Bezoek het monumentale Zierikzee

Zierikzee heeft een historisch, karakteristiek centrum met monumentale panden. Bezoek de Dikke toren, het Burgerweeshuis, het oude Stadhuis, de stadswallen en poorten. Zie met eigen ogen waarom Zierikzee vertegenwoordigd is in de monumenten top 10. Ook staat Zierikzee bekend om de vele gezellige horeca-gelegenheden. Of je nu op zoek bent naar een leuk restaurantje, zonnig terras of gezellige kroeg, in Zierikzee zal het hieraan zeker niet ontbreken. 
In Zierikzee vind je veel culturele aspecten. Zo kun je de Museumhaven bezoeken. Je vind hier veel scheepvaarthistorie op twee mooie locaties in Zierikzee. Aan de middeleeuwse Oude Haven ligt een indrukwekkende vloot historische schepen. Ook kun je de Stads- en Commerciewerf (een heuse scheepsrestauratiewerf) bezoeken en zie hoe schepen worden gerepareerd.
Daarnaast vind je in Zierikzee het Stadhuismuseum, welke gevestigd is in een prachtig monumentaal pand in het centrum van Zierikzee. Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van het wel en wee van de stad, haar inwoners en haar relatie met het omringende land en het water.
Liever de hoogte in? De Sint Lievensmonstertoren, of ‘Dikke Toren’ voor de locals, biedt een prachtig uitzicht over de monumentenstad. Deze toren is nooit afgebouwd, maar dan nog is deze toren monsterlijk hoog. Eng? Misschien een beetje... Maar wat een prachtig uitzicht!

Watersnoodmuseum

In het Watersnood Museum krijg je een beeld van wat er in de periode tijdens en na de Watersnoodramp in 1953 gebeurd is. Het museum is gevestigd in Ouwerkerk op de plek waar het laatste gat in de dijken gesloten is. Het museum bestaat uit vier cassions met elke een eigen thema, gericht op herinneren, leren en vooruitkijken. Het museum beschikt over een audiotour.

Goemanszorg

Beleef het autentieke boerenleven in Dreischor! Dit museum in een gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij schetst een beeld van het boerenleven van begin 20e eeuw. De authentiek ingerichte woning maakt indruk, evenals de verhalen over vlas, meekrap, het Zeeuwse trekpaard en Schouwen-Duiveland.

Uiteraard staan onze medewerkers je graag te woord voor meer informatie over culturele uitstapjes in de omgeving van het Strandpark!

volg ons via
X