De Zeeuwse Kust is een Holland Topcamping

Zoek en boek

Natuur

Strandpark De Zeeuwse Kust ligt op een prachtige locatie, aan de voet van de duinen van Renesse. Het perfecte startpunt voor een actieve vakantie. Weidse uitzichten, ruige natuurgebieden met honderen vogels of de wind door je haar tijdens een strandwandeling. Ontdek het tijdens een echt Zeeuwse vakantie!

Houd je van de natuur? Bezoek dan de website van Nationaal Park Oosterschelde. Dit park is het grootste en tevens natste park van heel Nederland. En er is van alles te doen! Van een ontdekkingsreis naar de vergeten 'planten' van de zee tot een zilte proeverij op het strand, waarbij je eigen vondsten zoals kokkels, oesters en wieren worden klaargemaakt.

Plan Tureluur is een natuurontwikkelingsproject van ongekende omvang. Het doel van dit project was een afname van de schorren en het intergetijdengebied door de bouw van de Oosterscheldekering, Philipsdam en Oesterdam. Bezoek samen met een boswachter de 44 gebieden die zijn aangewezen voor natuurontwikkeling. Hier spot je trouwens veel bijzondere vogels!

De Boswachterij van Westenschouwen is ongeveer 1100 hectare groot, waarvan 300 hectare bos en zijn ontstaan rond de jaren twintig van de vorige eeuw. Bij een bezoek aan boswachterij Westerschouwen, ervaar je de prachtige flora en fauna en fantastische vergezichten. Er zijn diverse routes uitgezet, die zowel bos met strand combineren. Ook voor paardenliefhebbers, zijn er diverse paden uitgezet. 

Zeeland is uitstekend te verkennen per fiets! Het eiland kent talrijke fietspaden die u langs de mooiste plekken voeren. Zo kun je genieten van het ruisen van de zee terwijl je langs de kust fietst of stoppen voor een gezellige picknick in het bos. Op de receptie is een Fietsknooppuntenkaart verkrijgbaar voor slechts €5,00.

Ook te voet is Schouwen-Duiveland goed te ontdekken! Je kunt bijvoorbeeld via de kustlijn Renesse bezoeken, of kiezen om door de domeinen de prachtige natuur te verkennen. Vleermuizenspotten of het perfecte plaatje schieten van wilde orchideeën behoort ook tot de mogelijkheid. Er zijn activiteiten en excursies voor jong en oud. Uiteraard zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om gezellig te lunchen of dineren. 

            

Zeeland Buitenland                          Manege Grol                                     Klimbos Zeeuwse Helden

volg ons via
X