Zoek en boek

Natuur

Strandpark De Zeeuwse Kust ligt op een prachtige locatie, aan de voet van de duinen van Renesse op het mooie Schouwen Duiveland in Zeeland. Naast het genieten van de zon op het strand heeft Schouwen Duiveland veel meer te bieden! 
Beleef het mee en ervaar een echte Zeeland vakantie bij Strandpark De Zeeuwse Kust!

Nationaal Park Oosterschelde

Houd je van natuur? Bezoek dan het Nationaal Park Oosterschelde. Plan Tureluur is een natuurontwikkelingsproject van ongekende omvang. Het doel van dit project was een afname van de schorren en het intergetijdengebied door de bouw van de stormvloedkering, de Philipsdam en de Oesterdam. Bezoek samen met een boswachter de 44 gebieden die zijn aangewezen voor natuurontwikkeling.

Domeinen - Boswachterij Westenschouwen

De boswachterij van Westenschouwen is ongeveer 1100 hectare groot, waarvan 300 hectare bos en zijn ontstaan rond de jaren twintig van de vorige eeuw. Bij een bezoek aan boswachterij Westerschouwen, ervaar je de prachtige flora en fauna en fantastische vergezichten. Er zijn diverse routes uitgezet, die zowel bos met strand combineren. Ook voor paardenliefhebbers, zijn er diverse mooie paden uitgezet. 

MS Onrust

Als je links kijkt... mis je rechts misschien wel zeehonden, bruinvissen en prachtige vogels! Op de MS Onrust beleef je de Oosterschelde vanaf het water. Er worden speciale natuurvaartochten georganiseerd waarbij je de Oosterschelde op z'n mooist ervaart. Daarnaast worden er ook familietochten aangeboden waarbij het gehele gezin welkom is.
MS Onrust vertrekt vanuit de haven van Burghsluis. Bezoek de website van MS Onrust voor de afvaartijden of informeer bij de receptie.

Fietstochten

Schouwen-Duiveland is uitstekend te verkennen vanaf uw fietszadel! Het eiland kent talrijke fietspaden die u langs de mooiste plekken voeren. Zo kun je genieten van het ruisen van de zee terwijl je langs de kust fietst of stoppen voor een gezellige picknick in het bos. Op de receptie is een Fietsknooppuntenkaart verkrijgbaar voor slechts €5,-.

Wandelen

Ook te voet is Schouwen-Duiveland goed te ontdekken! Je kunt bijvoorbeeld via de kustlijn Renesse bezoeken, of kiezen om door de domeinen de prachtige natuur te verkennen. Uiteraard zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om gezellig te lunchen of dineren. 

Uiteraard staan onze medewerkers je graag te woord voor meer informatie over de prachtige omgeving van het Strandpark!

volg ons via
X