Op loopafstand van de zee

De natuur in de omgeving van Renesse

Ontdek Schouwen-Duiveland

Strandpark De Zeeuwse Kust ligt op een prachtige locatie, aan de voet van de duinen van Renesse. Het perfecte startpunt voor een actieve vakantie. Weidse uitzichten, ruige natuurgebieden met honderden vogels of de wind door je haar tijdens een strandwandeling. Ontdek het tijdens een echt Zeeuwse vakantie!

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde

Houd je van de natuur? Bezoek dan de website van Nationaal Park Oosterschelde. Dit park is het grootste en tevens natste park van heel Nederland. En er is van alles te doen! Van een ontdekkingsreis naar de vergeten 'planten' van de zee tot een zilte proeverij op het strand, waarbij je je eigen vondsten zoals kokkels, oesters en wieren worden klaargemaakt.

Natuurontwikkelingsproject

Natuurontwikkelingsproject

Plan Tureluur is een natuurontwikkelingsproject van ongekende omvang. Het doel van dit project was een afname van de schorren en het intergetijdengebied door de bouw van de Oosterscheldekering, Philipsdam en Oesterdam. Bezoek samen met een boswachter de 44 gebieden die zijn aangewezen voor natuurontwikkeling. Hier spot je trouwens veel bijzondere vogels!

Klimbos Zeeuwse helden

Tokkelbanen, touwladders en wiebelbruggen
Bekijk website

Manege Grol

Buitenritten op het strand, door de duinen en in het bos
Bekijk website

Zeeland Buitenland

Uniek natuur- en speelgebied
Bekijk website
Boswachterij van Westenschouwen

Boswachterij van Westenschouwen

De Boswachterij van Westenschouwen is ongeveer 1100 hectare groot, waarvan 300 hectare bos. Dit is ontstaan rond de jaren twintig van de vorige eeuw. Bij een bezoek aan Boswachterij van Westerschouwen, ervaar je de prachtige flora en fauna en fantastische vergezichten. Er zijn diverse routes uitgezet, die zowel bos met strand combineren. Ook voor paardenliefhebbers, zijn er diverse paden uitgezet. 

Fietsknooppunten

Fietsknooppunten

Zeeland is uitstekend te verkennen per fiets! Het eiland kent talrijke fietspaden die je langs de mooiste plekken voeren. Zo kun je genieten van het ruisen van de zee, terwijl je langs de kust fietst of stopt voor een gezellige picknick in het bos. Bij de receptie is een fietsknooppuntenkaart van Schouwen-Duiveland verkrijgbaar voor €1,- en van Noord Zeeland voor slechts €7,00.

Wandelen

Wandelen

Ook te voet is Schouwen-Duiveland goed te ontdekken! Je kunt bijvoorbeeld via de kustlijn het centrum van Renesse bezoeken of kiezen om door de domeinen de prachtige natuur te verkennen. Vleermuizen spotten of het perfecte plaatje schieten van wilde orchideeën behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn activiteiten en excursies voor jong en oud. Uiteraard zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om gezellig te lunchen of dineren.