Watersporten in Zeeland

Genieten aan en op het water

Watersport en meer

Met een kustlijn van in totaal 650 kilometer is het water nooit ver weg in Zeeland. Binnen een kwartiertje sta je al ergens aan het water. Zeeland is overduidelijk verbonden met de zee. Dat zie je terug in het landschap maar ook aan de diverse bezienswaardigheden. Genoeg redenen om naar Zeeland te komen!

Zeehondenopvang a Seal

Ga op bezoek bij de zeehonden
Bekijk website

Beachclub Natural High

Kiten & surfen
Bekijk website

Duikcentrum de Witte Boulevard

Duikcursussen
Bekijk website
Bruinvissen spotten

Bruinvissen spotten

Het Nationaal Park Oosterschelde ligt in en om het water, de Oosterschelde. Hier kun je bruinvissen spotten tijdens de safari op rondvaartboot De Onrust of bewonder je de vele zeehonden, die bij laag water liggen te zonnen op de zandbanken. Ook onder de zeespiegel valt er genoeg te zien. Door het unieke onderwaterleven is de Oosterschelde dé ideale plek voor duikers.

Grevelingenmeer

Grevelingenmeer

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Door een rijk onderwaterleven is het een populaire duikplek. Door de combinatie van wind en rustig binnenwater is dit ook dé hotspot om te kajakken, zeilen en windsurfen. Ook onder zeehonden en reeën is de Grevelingen erg populair. Nieuwsgierig waar ze zitten? Ga mee met de Grevelingen excursie!

De Deltaroute

De Deltaroute

De Deltaroute is een route van 148 kilometer die je de Oosterscheldekering, Grevelingendam en Oesterdam laat zien. De Oosterscheldekering is het meest indrukwekkende bouwwerk en wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Aan de voet van dit immense bouwerk ligt Deltapark Neeltje Jans. Hier zijn diverse exposities te zien over de bouw van de Deltawerken. 

Onderwaterwereld

Onderwaterwereld

Het Koepeltje is een snorkelgebied aan de voet van Scharendijke. Hier vind je strandkrabben, kleine visjes en soms zelfs een kreeft. Voor kinderen zijn er speeltoestellen boven het ondiepe water. Daarnaast is er een zandstrand met een ligweide en een afgebakend zwemgebied. Vanuit uitkijkpost het koepeltje heb je een prachtig uitzicht over de Grevelingen!

Museumhaven Zeeland

Museumhaven Zeeland

Museumhaven Zeeland is te vinden in het historische hartje van Zierikzee. Een collectie oude schepen met daarachter een decor van statige herenhuizen zijn te bewonderen aan de Oude Haven. Op een steenworp afstand ligt de Stads- & Commerciewerf waar authentieke schepen gerepareerd en gerestaureerd worden.