De Zeeuwse Kust is een Holland Topcamping

Zoek en boek

Water

Met een kustlijn van in totaal 650 kilometer is het water nooit ver weg in Zeeland. Binnen een kwartiertje sta je al ergens aan het water. Zeeland is overduidelijk verbonden met de zee. Dat zie je terug in het landschap maar ook aan de diverse bezienswaardigheden. Genoeg redenen om naar Zeeland te komen!

Het Nationaal Park Oosterschelde ligt in en om het water, de Oosterschelde. Hier kun je bruinvissen spotten tijdens de safari op rondvaartboot De Onrust of bewonder je de vele zeehonden die bij laag water liggen te zonnen op de zandbanken. Ook onder de zeespiegel valt er genoeg te zien. Door het unieke onderwaterleven is de Oosterschelde dé ideale plek voor duikers.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Door een rijk onderwaterleven is het een populaire duikplek. Door de combinatie van wind en rustig binnenwater is dit ook dé hotspot om te kajakken, zeilen en windsurfen. Ook onder zeehonden en reeën is de Grevelingen erg populair. Nieuwsgierig waar ze zitten? Ga mee met de Grevelingen excursie!

De Deltaroute is een route van 148 kilometer die je voert over de Oosterscheldekering, Grevelingendam en Oesterdam. De Zeeweringen dienen ter bescherming van het Zeeuwse land tegen het water. De Oosterscheldekering is het meest indrukwekkende bouwwerk en wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Aan de voet van dit immensen bouwerk ligt Deltapark Neeltje Jans. Hier zijn diverse exposities te zien over de bouw van de Deltawerken.

Het koepeltje is een snorkelgebied aan de voet van Scharendijke. Tijdens het snorkelen vind je o.a. strandkrabben, kleine visjes en soms zelf een kreeft. Voor kinderen zijn er speeltoestellen boven het ondiepe water. Daarnaast is er een zandstrand met ligweide en een afgebakend zwemgebied. Vanuit uitkijkpost het koepeltje heb je een prachtig uitzicht over de Grevelingen!

Museumhaven Zeeland is te vinden in het historische hartje van Zierikzee. Een collectie oude schepen met daar achter een decor van statige herenhuizen zijn te bewonderen aan de oude haven. Op een steenworp afstand ligt de Stads- & Commerciewerf waar authentieke schepen gerepareerd en gerestaureerd worden.

                 

Zeehondenopvang a Seal                Beachclub Natural High                  Duikcentrum de Witte Boulevard                             

volg ons via
X