Boswachterij Westenschouwen

Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos van Zeeland en een van de mooiste gebieden in de provincie. Het duinlandschap is heuvelachtig en herbergt zandverstuivingen, valleien en duinweiden, en vogelrijke bosranden met diverse bomen en planten. Ontdek het gebied te voet, per fiets of te paard, of ga mee met een gids van Staatsbosbeheer. Het natuurgebied van 330 hectare biedt talloze recreatiemogelijkheden. In het verleden was het gebied een stuivende vlakte, maar Staatsbosbeheer heeft er door de jaren heen dennen en loofbomen geplant waaronder eiken, berken, abelen en balsempopulieren.

Ontdek the big 5

van Schouwen-Duiveland

Op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en in het water daaromheen leven heel wat wilde dieren, die jij met een beetje geluk zelf kunt ontdekken. Gewoon tijdens een wandeling of fietstocht óf door mee te gaan met een speciale excursie. Dit is een top 5 van dieren die je kunt tegenkomen op Schouwen-Duiveland:

  • Zeehond
  • Bruinvis
  • Flamingo
  • Zeearend
  • Damhert & Ree

Klimbos Zeeuwse Helden

Ben jij een held? Of ben je gewoon dol op klimmen?

Bij Klimbos Zeeuwse Helden kun je hoog boven de grond van boom tot boom klimmen via tokkelbanen, touwladders, wielbruggen en nog veel meer andere klimonderdelen. Je vindt hier 6 verschillende uitdagende parcoursen. Dit is een leuk actief uitje wat geschikt is voor gezinnen, scholen en bedrijven. Of je nu jong of oud bent, of je nu ervaring hebt met klimmen of niet, voor iedereen is dit een leuk, avontuurlijk en spannend dagje uit.