Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Green Key

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de nieuwe manier van ondernemen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de wereld. Voor jou als consument en voor ons als onderneming. Wij kiezen voor de toekomst, waardoor wij hopen dat jij voor ons kiest.

Het afgelopen jaar zijn we ons steeds meer bezig gaan houden met duurzaamheid. Zo zijn we bezig met het behalen van ons Green Key certificaat. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Bijna 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen - van hotels en restaurants tot dierentuinen en bungalowparken.

Het GreenKey-certificaat geeft aan dat wij als vakantiepark meer doen op het gebied van duurzaamheid dan de wet van ons vraagt. We voldoen - minimaal - aan de normen van de internationale GreenKey-organisatie en doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat je als gast moet inleveren op comfort en kwaliteit. 

Maar wat doen wij precies?

Hieronder een kleine greep van onze duurzame activiteiten:

 • We hebben een GreenTeam en een MVO-verklaring.
 • We zijn zeer toegankelijk voor mindervalide gasten. 
 • Maken we gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen in een doseerapparaat.
 • Zit er een ECO-label op onze zeep en shampoo in de badkamers.
 • Afvalscheiding: van plastic tot koffiedrab.
 • Zoveel mogelijk duurzaam én lokaal inkopen. 
 • Diverse energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, lichtsensoren, slimme thermostaten, HR ketels, isolatie en meer. 
 • Werken met groene stroom.
 • Geen minibars op de kamers. 
 • Hebben onze eigen oplaadpunten voor auto's. 
 • Handdoeken op kamers nogmaals gebruiken, laat ze dan gewoon hangen! Handdoeken op de grond betekend, graag nieuwe handdoeken. 

Wat gaan we doen in de toekomst?

Op dit moment zijn er 60 nieuwe chalets geplaatst aan de overkant van het park. Deze chalets zijn gasloos, hebben speciale vloer-, muur- en dakisolatie en zijn voorzien van HR++ dubbelglas, waardoor de warmte goed wordt benut. Door middel van een airco unit kan er gericht verwarmd en verkoeld worden in de chalets. Daarnaast is er een waterpomp aanwezig voor het verwarmen van het water en wordt er elektrisch gekookt.

Ook zal het waterverbruik geminimaliseerd worden. Zo zullen er speciale leidingen geplaatst worden en pompen aangelegd worden waardoor douchewater omgezet kan worden tot toiletwater. Ook zal het regenwater omgezet worden naar drinkwater, douchewater of wc-spoelwater.

Volgend jaar zullen we een eigen zonnepanelenpark aanleggen van 3,5 ha. Hiermee kunnen we het hele park voorzien van stroom. Daarnaast zal ons zwembad uitgebreid worden met een wildwaterbaan. Ook hier wordt de waterzuiveringsinstallatie geplaatst, zodat het zwembadwater en het douchewater hergebruikt kan worden voor de toiletdoorspoelingen.

Strand Café DOK

Ook in het restaurant denken we aan duurzaamheid.

 • Allereerst is hebben wij een aantal vegetarische gerechten op onze menukaart staan.
 • Ook werken we enkel met groene en oranje gemarkeerde vis uit de viswijzer. Onze wild gevangen vis wordt niet overbevist maar wordt gevangen met minimale schade aan het milieu en de visserij staat onder goed beheer
 • Meerdere keren per week wordt het koffiedik van de koffie, die je bij ons drinkt meegenomen door onze leverancier en gebruikt om oesterzwammen op te kweken. Van deze oesterzwammen wordt onze oesterzwamcarpaccio (V) en de oesterzwam bitterballen (V) gemaakt.
 • Ons hertenvlees is van damherten, uit het wild, grazend op de kop van Schouwen tussen Renesse en Haamstede. Bijna uit de achtertuin dus. Het vlees van damhert is mager en, vergeleken met ander wild, heeft het een mildere maar rijke smaak. De herten worden bij ons rechtstreeks uit het wild geleverd zonder kilometers lang vervoer. Een echt streekproduct waar we trots op zijn!
 • We hebben verschillende gerechten op de menukaart met het Beter Leven keurmerk. Dit keurmerk staat voor het welzijn van het dier en geeft duidelijkheid hoe goed er voor het dier achter het product gezorgd is. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het product.
 • Zo hebben we ook producten met het Zeker Zeeuws keurmerk. De grondstoffen van dit product komen uit Zeeland, de verwerking tot het eindproduct en de productie vindt plaats op een duurzame manier en voldoet aan de wettelijke duurzaamheidseisen.