Culturele activiteiten

De leukste tips op een rij

Culturele tips omgeving Renesse

Zoveel te bieden

Naast de zee en uitgestrekte zandstranden heeft Zeeland zo veel meer te bieden; ook op het gebied van cultuur! Karakteristieke stadjes en dorpjes liggen hier scholen tussen prachtige natuurgebieden en bosrijke badplaatsen.

Stadhuismuseum Zierikzee

Vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee
Bekijk website

Watersnoodmuseum

Krijg een goed beeld van de geschiedenis
Bekijk website

Het Gravensteen

Voormalige stenen huis van de Graaf.
Bekijk website
Veelzijdig Renesse

Veelzijdig Renesse

Bruisend Renesse is één van de populairste Zeeuwse badplaatsen. Voor prachtige stranden en duingebieden in combinatie met vele horecagelegenheden en een levendig uitgaansleven is Renesse the place to be! Het grote aanbod activiteiten, de zomerse week- en nachtmarkten zijn een trekpleister voor zowel bewoners als toeristen. Renesse en haar stranden zijn jaarlijks het toneel van vele evenementen zoals Concert at Sea, Festival aan Zee, het “straô-rieën” en de Fjoertoer.

Bekijk alle evenementen in Renesse

Monumentenstad

 Zierikzee daar is het goed vertoeven

Verrassend Zierikzee

Verrassend Zierikzee

Wie van geschiedenis houdt zit hier helemaal goed. De stad telt maar liefst 568 monumenten! Naast de haven is Zierikzee vele prachtige gebouwen, oude stadspoorten en musea rijk. De Sint Lievensmonstertoren oftewel de Dikke toren is het meest opvallende monument van Zierikzee. Met 62 meter is het de hoogste toren in Zierikzee.

Historisch Middelburg

Historisch Middelburg

Middelburg misschien wel één van de mooiste plaatsen van Zeeland. Zowel jong als oud vermaken zich hier door het grote aanbod aan winkels, horecagelegenheden en diverse evenementen.  Met het Zeeuwse museum en de ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad, waaronder de 89 meter hoge abdijtoren de Lange Jan, is hier altijd wat te beleven!

Museum en wijngaard

Museum en wijngaard

Het streek- en Landbouwmuseum Goemanszorg ligt aan de rand van Dreischor. Tijdens een bezoek krijg je een beeld van het boerenleven van begin vorige eeuw tot aan de jaren vijftig. Het museum bestaat uit een boerenwoning en een verzameling oude landbouwwerktuigen en ambachtelijk gereedschap. Breng ook eens een bezoek aan een van de grootste wijngaarden van Nederland, Wijnhoeve De Kleine Schorre